Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2012 17:06 - Уеб дизайн - това е визията, която прави сайта успешен
Автор: happyathome Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1558 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2013 16:25


imageИнтернет е мястото, където вече търсим информация за всичко, а там с всеки изминат ден тя се увеличава. В желанието си да се впишем успешно в това огромно море от информация, трябва да сме наясно с някои основни правила на мрежата, които се диктуват до голяма степен от самите търсещи машини. Какво са търсачките и защо те са изключително важни за да бъде успешен един сайт? Доколко дизайна на Вашият сайт е важен за тях и защо не бива да правим компромиси с него?

Уеб дизайна на един сайт е това, което потребителите виждат от първия клик и колкото той е по-уникален и възбуждащ любопитство и интерес, толкова шансовете да останат по-дълго в него и да стигнат до неговото съдържание е по-голям. От друга страна за да се стигне до този първи клик, сайта трябва да бъде удостоен от вниманието на търсачките. Те са тези, които го индексират и добрият дизайн не е без значение за тях. Всяка от търсачките има своя собствена технология за класиране, но почти всички са подчинени на сходни правила и ако дизайна Ви е уникален съдържа добре изработени заглавия, шансовете за успех за значително по-добри. Когато основните ключови думи се съдържат в заглавието и дизайна на сайта, това винаги е голям плюс за класирането на сайта в челните позиции на търсачките.

За да бъде един сайт с уникален Уеб дизайн, който да се индексира възможно най-добре от търсачките е нужно той  да включва информация, която да отговаря на търсенето на посетителите му. Друго много важно условие за да бъде дизайна успешен е бързината на зареждане на страницата. Обикновено богатия и уникален дизайн забавя зареждането на страницата, което става причина понякога да се правят компромиси в това отношение. Постигането на добър Уеб дизайн успоредно с бързо зареждане не е лесно и обикновено за това се изисква висок професионализъм. Именно затова често при сайтовете в Интернет едното обикновено е за сметка на другото, а това в никакъв случай  не е успешния вариант.

Конкуренцията в Интернет вече е безмилостно голяма и когато Ви предстои изработка на сайт е много важно да прецените на кого ще поверите тази изключително отговорна задача. За да бъде сайта, от който имате нужда успешен , той трябва да бъде различен от другите и да успее да задържи всеки посетител, да го грабне от първия клик. Визията на сайта е тази, която кара всеки посетител да остане в него и да прочете какво е неговото съдържание. Еднотипния и сив сайт, наподобяващ всички останали може само да накара потребителя да продължи напред, а вероятността да се върне отново в него е почти никаква.

Изработка на сайт с уникален и богат дизайн, който зарежда бързо и работи добре   е успешния вариант, който ще бъде конкурентноспособен. Затова  всякакви компромиси за сметка на едното или другото няма да дадат добри резултати, а целта на всеки сайт в Интернет е да даде някакви резултати за своя собственик. Търсачките също не търпят компромиси и уважават всичко, което е уникално само по себе си.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: happyathome
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 32460
Постинги: 25
Коментари: 2
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031